De tuin en omgeving

 

 

Diepenheim ligt in de gemeente Hof van Twente in de provincie Overijssel, gelegen aan de Regge. Diepenheim is een centrum voor de beeldende kunst en staat bekend om de kastelen en havezaten en de in stijl aangelegde tuinen en parken. Naast enkele antiekwinkels en galerieën zijn er ook verscheidene kunstenaarsateliers. 

Er zijn verschillende bezienswaardigheden op het gebied van cultuur-historisch erfgoed. De plaats wordt omringd door 6 kastelen en de watermolen ‘Den Haller’. Een van de populairste fietsroute in de landstreek is de Zes Kastelen fietsroute. Deze route rondom Diepenheim laat de 6 mooiste kastelen uit de omgeving zien en voert je door uitgestrekte natuurgebieden, waar je echt tot rust kunt komen. Diepenheim is ook opgenomen in de grensoverschrijdende Oranjeroute. Deze route loopt door Duitsland en Nederland langs steden en door regio’s die sinds honderden jaren nauw met het huis Oranje-Nassau verbonden zijn.

Door de ligging vlak bij de grens met Duitsland zijn er veel mogelijkheden om leuke uitstapjes te maken, zowel in Twente als in Duitsland.

 

Activiteiten

Naast fietsen in de prachtige omgeving rondom Diepenheim bent u in een paar minuten lopen bij de supermarkt, restaurants en bijzondere winkeltjes en galerijen.

Verder kunt een pitch en putten, forellen vangen, een dag met een Citroën erop uit en het 2 kilometerslange avonturen pad/blotevoeten pad volgen. 

Lochem, Delden en Ootmarsum zijn gezellige plaatsen om te bezoeken. Winkelen kan in Rijssen, Hengelo of Enschede. Het openbare zwembad ligt op 6 km van Roots20.

Andere leuke tips zijn pannenkoeken eten, culinaire genieten of een lekker hapje eten bij restaurants in de nabije omgeving. 

Bij het VVV-informatiepunt, die gevestigd is in cultuurcentrum herberg de Pol, kunt u ook genieten van koffie en appelgebak.

Faciliteiten

Op 25 meter naast de accommodatie ligt een supermarkt die dagelijks verse broodjes heeft van de warme bakker. Op deze manier kunt u elke ochtend in uw eigen appartement genieten van een vers ontbijt.

In Diepenheim is er een mogelijkheid voor het huren van fietsen(e-bikes) bij fietsverhuur/rijwiel reparatie Haanepen.

De bedden worden voor u opgemaakt met twee persoonsdekbedden. U kunt natuurlijk ook aangeven dat u liever eenpersoonsdekbedden heeft, dan zorgen wij daarvoor.

Handdoeken en keukendoeken/theedoeken zijn aanwezig. In de gezamenlijke schuur is een wasmachine aanwezig.

Mogelijkheden van huren

De Groentewinkel en/of de Boekbinderij huren
U kunt kiezen voor het huren van ‘de Groentewinkel’ op de benedenverdieping of van ‘de Boekbinderij/loft’ die zich op de eerste en tweede etage bevindt. Deze is alleen met een trap te bereiken, er is geen lift in Roots20.

Hele huis huren
Als u met een groter gezelschap bent of u wilt bijvoorbeeld met twee gezinnen genieten van meer privacy kunt ook het gehele huis huren. De appartementen kunnen namelijk verbonden worden met elkaar door een tussendeur, die zich binnen in het huis bevindt, zodat het hele huis kan worden gehuurd en u met 12 personen kunt verblijven in Roots20. 

Tijdsduur Huur
Wij hanteren een minimale huur van 2 dagen met een mogelijkheid van een langere periode tot maximaal 12 maanden.  

Uitzondering
Het huren van een appartement afzonderlijk is niet mogelijk voor groepen jeugd, jongeren en jongerenteams van bijvoorbeeld een sport- of studenten vereniging. Wel kan dan het gehele huis worden gehuurd. Wij vragen dan 200 euro borg per appartement.

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden, de beschikbaarheid en een prijsopgave.

Close